UNDERVISNING

PREDIKNINGAR FRÅN 2020

SÖK FÖRST GUDS RIKE

Jesus kallar oss att söka Guds Rike, men hur kan detta bli en vardaglig praktik i våra liv? Jonas Päivärinta ger en kort apell om ämnet inför det nya året 2020.

2020-01-06

PREDIKNINGAR FRÅN 2019

GUD FRÅGAR EFTER DIG!

Du har ett kall över ditt liv. I den här predikan tar vi hjälp av Moses för att se hur Gud vill kanalisera sitt goda genom våra liv till hjälp för andra och till Guds ära!

2019-04-14

TILLSAMMANS!

Livet är tänkt att levas med mål och syfte, tillsammans med andra och med Gud!

2019-04-07

SVAG MEN STARK

Att vara svag och stark på samma gång kan kännas motsägelsedfullt men det är en realitet vi lever i. I oss själva är vi svaga, men genom Guds nåd blir vi starka.

Predikan av David Billström
2019-02-17

EN TID AV FASTA OCH BÖN: VARFÖR FASTA?

Vi är i en tid av fasta och bön i församlingen och därför vill vi ge dig några tankar om fastans och bönens betydelse.

Predikan av Micael Lahtinen
2019-01-29

EN TID AV FASTA OCH BÖN: ESTER

Predikan av Kristin Lahtinen
2019-01-22

DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT VÄNTAR ALDRIG FÖR LÄNGE

Det Gud har lovat kommer Han att fullborda i våra liv. Därför behöver vi akta oss för att ta saker i egna händer och istället behöver vi hitta vår styrka i Hans löften.

2019-01-13

JESUS FÖDDES SÅ ATT VI KAN FÖDAS PÅ NYTT

Jesus föddes fysiskt till jorden genom jungfrufödelsen för att vi ska få möjligheten att födas på nytt andligen in i Guds familj. Detta är ett övernaturligt ingripande av Gud som vi får erfara när vi omvänder oss och sätter vår tro på Jesus.

2018-12-09

BARA EN SAK BEHÖVS (DEL 3/3)
Det fördolda livet; Stäng dörren om dig

Gud är ute efter en relation till sina barn, inte människor som utövar religiösa handlingar. Religion utövas oftast utåt så att andra människor kan se hur duktiga vi är, men relationen med Gud ska i första hand prakitseras i det fördolda.

2018-11-25

BARA EN SAK BEHÖVS (DEL 2/3)
En nära relation med Herren - Tillbedjan

Tillbedjan är ilagd i alla människor. Vi står inte i valet att tillbe eller inte. Frågan är bara "Vad får din tillbedjan?"  eller "Vem får din lovsång?"

Predikan av Micael Lahtinen
2018-11-18

BARA EN SAK BEHÖVS (DEL 1/3)
Att sitta vid Jesu fötter

Känner du överväldigad av livet? Då finns det bara en sak som behövs då, att sätta sig vid Jesu fötter och bli påfylld med ny styrka.

2018-11-11

VIDEOS